Statiegeldsysteem kleine PET-flessen frisdranken en waters

Op 1 juli 2021 wordt het statiegeldsysteem in Nederland uitgebreid. Er komt dan ook statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken, sportdranken en waters. Dit heeft geen betrekking op PET-flessen Bier en zuivel.

Het zal een gefaseerde overgang zijn naar de statiegeldfles, dit ziet u aan de EAN code op het artikel(en)en op de pakbon bij levering.

De kleine PET-fles krijgt €0.15ct per fles statiegeld en de grote PET-fles van 1 liter of meer blijft €0.25 per fles.

Dit systeem wordt door een nieuwe stichting beheerd. Deze stichting gaat ook het statiegeld  verwerken en de tegoeden uitkeren aan de horeca ondernemers. www.statiegeldnederland.nl

Vanaf 1 april kunt u uw onderneming aanmelden op www.statiegeldnederland.nl

Vanaf 1 juni is de instroom kleine PET-fles met statiegeld mogelijk.

Statiegeldflessen zijn te herkennen aan de EAN-code en aan het www.statiegeldnederland.nl logo achter op de fles.

Stappenplan horecaondernemer:

  1. Aanmelden, statiegeldnederland.nl hierop kunt u zich aanmelden als vrijwillig innamepunt. Belangrijk is dat u Meulendijks Drankenhandel als leverancier invult.
  2. U ontvangt persoonlijke labels/ stickers met uw relatienummer.
  3. Vanaf 1 mei kunt u gratis, maar met statiegeld van €1,- per zak, bij Meulendijks Drankenhandel speciale zakken bestellen voor inzameling van de PET-flessen. Deze zakken zitten met 5 stuks op een rol.
  4. Elke zak heeft een inhoud van 240 Liter dit is goed voor 200 kleine PET-flessen of 80 grote PET- flessen. Als eenmaal de zak helemaal vol is kunt u deze sluiten met de sluitstrip en hierop uw persoonlijke label plakken.( Let op dat de zak niet vervuild wordt met afval, statiegeldvrije flessen of glazen flessen.) Deze onbeschadigde, gesloten en gelabelde zak(ken) kunt u dan bij de eerstvolgende levering aanbieden bij Meulendijks Drankenhandel voor retour.
  5. Via Meulendijks Drankenhandel wordt de zak aangeboden bij het telcentrum van Statiegeld nederland.nl
  6. nl zal het statiegeld rechtstreeks aan u uitbetalen inclusief de € 1,- statiegeld voor de zak.

Tevens leest u op www.statiegeldnederland.nl wat er nog meer mogelijk is, bijvoorbeeld een goede doel inzamelbak inzetten voor uw favoriete sportclub.